Zo werk ik

Iedereen heeft zijn eigen verhaal, achtergrond en wensen/doelen. Mijn aanpak is dan ook bij iedereen een beetje anders.

Wat heb jij nodig

Om te beginnen wil ik graag weten hoe het met je gaat op het moment dat je voor me zit. Dat is belangrijk, omdat ik de behandeling baseer op wat jij nodig hebt. Het gesprek vooraf kan kort zijn. Als je vooral voor mijn handen komt is dat prima.

Soms is wat meer tijd om te praten fijn of nodig. Maar we blijven niet te lang analyseren. Vooral slimme mensen kunnen dat namelijk heel goed: het hoofd gebruiken om verbanden en verklaringen te vinden. Ik vergelijk dit met het stellen van een diagnose. Daar heb je veel aan, want zo kan je helder krijgen hoe het zo kwam en wat je niet meer wilt. Maar als je iets echt wilt veranderen, moet ook je lichaam meedoen.

Mijn behandeling helpt om op een veilige manier contact te maken met de gewaarwordingen in je lichaam en met je gevoel. Zo word je echt wijzer over jezelf en ga je weten (in plaats van proberen te bedenken) wat goed is voor jou, wat jij wél wilt. Wat ik vaak terug hoor is dat iemand zich na een behandeling in tijden niet zo ontspannen heeft gevoeld, of zich rustiger en krachtiger gaat voelen. Dat betekent dat het parasympatisch deel van je autonoom zenuwstelsel (je rust- en herstelfunctie) “aan” is gegaan. Je krijgt een soort reset. Daardoor werkt de behandeling op een diep niveau door en kan er echt verbetering ontstaan.

Ik geef je zo nodig oefeningen mee voor thuis. Bijvoorbeeld ontspanningsoefeningen, oefeningen om je autonoom zenuwstelsel beter te leren reguleren, helpende yoga houdingen of oefeningen voor fitte voeten. 

Hoe vaak?

Dat verschilt per persoon. Als je met een acute klacht komt, behandel ik je het liefst eens per week of misschien wel vaker. Als je komt met iets dat al langer speelt, kan er langer tijd tussen de behandelingen zitten. We bepalen dit samen, op basis van mijn inschatting en jouw agenda. De eerste behandeling is altijd een kennismaking. Ik vind vertrouwen een voorwaarde voor het succes van de therapie. Je ervaart hoe ik werk en of je je prettig voelt bij mij.

Meestal zijn zo’n zes behandelingen nodig, maar minder of meer kan ook. Over het algemeen geldt: hoe langer de klacht al bestaat, hoe meer tijd er nodig is om blijvend resultaat te boeken. Als we een behandeltraject afspreken, dan evalueren we na een paar keer wat de behandeling voor je doet.

Wil jij je beter voelen?

Yin en yang, de chinese visie

Stuur me een berichtje, een mail of bel me voor een afspraak. 

2 + 1 =