“Geeft niks, mag best, laat maar even”

~ Jan Geurtz, auteur van o.a. Verslaafd aan liefde en Het einde van de opvoeding ~

Inspiratie

Mijn werk is een belangrijke inspiratiebron. Ik ben geboeid door de levensverhalen die ik te horen krijg en vereerd dat ik ze mag horen. In mijn praktijk mag alles er zijn. Ik stimuleer mensen graag om nieuwsgierig en mild naar zichzelf te kijken en zichzelf niet te veroordelen. Bij mij ga je opgeladen en lichter de deur uit.

Zelf laad ik mij op aan de mensen om mij heen, de natuur, wandelen, hardlopen, yoga, meditatie en stilte, goede gesprekken, plezier maken, lekker koken en eten. Al deze dingen helpen mij om in verbinding te zijn en te blijven.

Eerder

Ik was midden veertig, werkte als jurist bij de overheid en was best blij met mijn werk, vooral omdat ik fijn samenwerkte met mijn collega’s en veel waardering kreeg voor wat ik deed. Wel was ik al jaren op zoek naar manieren om mijn werk anders te doen, vriendelijker en met meer aandacht voor de mens achter het probleem. Ik deed onder andere een opleiding tot mediator, die me veel heeft gebracht. Maar ik werd mij steeds bewuster van wat ik miste in mijn werk en dat ik mezelf recht mocht doen door op zoek te gaan naar werk waar ik mij echt gelukkig bij voel.

Aandacht

Toen wist ik al snel: ik wil met anderen kijken naar wat zij in zichzelf tegenkomen, fysiek of mentaal/emotioneel en wat zij in beweging willen brengen. Daarbij wil ik van betekenis zijn met mijn aandacht en mijn handen. En met alles wat ik inmiddels heb geleerd over het bevorderen van gezondheid en welzijn.

Ik volgde van 2012 tot 2015 de driejarige opleiding tot voetreflexPlus™therapeut bij Total Health Academy, aangevuld met een jaaropleiding medische basiskennis. Het leren blijft doorgaan; ik volg regelmatig bij- en nascholingen en intervisiebijeenkomsten en lees veel.

Ik ben geboeid door de werking van ons autonoom zenuwstelsel en het effect van trauma en stress op onze gezondheid. Denk daarbij ook aan chronische stress, die zo normaal voelt dat je niet eens weet hoe je erdoor beïnvloed wordt.  In 2021 volgde ik het online programma Smart Body Smart Mind van de Canadese nervous system expert Irene Lyon. Dat heeft mij een schat aan informatie gegeven over de werking van ons stressresponssysteem, Meer inzicht hierin maakt dat we onze eigen reactiepatronen beter leren begrijpen en ze leren herkennen als onbewuste overlevingsmechanismen, die ons in het heden vaak niet meer dienen, Met behulp van aandacht en oefeningen die het autonoom zenuwstelsel positief beïnvloeden, kunnen we die “automatische piloot” gaan vervangen door gezondere patronen. Zodat we veerkrachtiger kunnen omgaan met wat het leven ons brengt. Superbelangrijk voor onze mentale en fysieke gezondheid!

Ik ben nu op een plek die bij mij past. Mijn werk is voor mij een ideale combinatie van bezig zijn met mijn hoofd, handen en hart. 

Wil jij je beter voelen?

Yin en yang, de chinese visie

Stuur me een berichtje, een mail of bel me voor een afspraak. 

5 + 1 =