Reviews

Wat zeggen cliënten over mij en mijn behandelingen. Wil jij je ook beter voelen?

In een periode met veel lichamelijke klachten en spanningen, kwam ik bij Heleen terecht. Vanaf het eerste bezoek voelde ik me welkom en had ik vertrouwen, door Heleens professionaliteit, kennis, rust, evenwicht en liefdevolle aandacht. De gesprekken zo verhelderend, de behandelingen zo ontspannend, de resultaten zo positief. Het was iedere keer weer een cadeau.

(J, vrouw, 1960)

Thuis komen.
Na mijn eerste bevalling ervoer ik veel angst, onrust en onzekerheid. Heleen is mij, op aanraden van de verloskundige, thuis op komen zoeken. Ik kan mij (bijna 5 jaar later) nog precies herinneren hoe mijn lijf zich beetje bij beetje overgaf en ontspande. Heleen heeft mij een tijdje ondersteund tot ik mij weer mij voelde: veerkrachtig en vol vertrouwen. Ook na mijn tweede bevalling heeft Heleen mij bijgestaan. Hierdoor heb ik nog meer kunnen genieten van mijn kraamweken en verlof, waar ik haar altijd dankbaar voor zal zijn. Heleen helpt mij terug te komen bij mezelf. Heleen helpt mij weer thuis te komen.

(M, vrouw, 1981)

Toen ik de diagnose borstkanker kreeg en in een bizarre achtbaan belandde heb ik op aanraden van een vriendin Heleen opgezocht. Tijdens de periode waarin ik vaak naar het ziekenhuis moest voor de verschillende behandelingen,  ben ik ook regelmatig bij Heleen langs geweest. Haar behandelingen waren zorgvuldig en afgestemd op mijn fysieke en mentale gesteldheid. Heleen paste haar behandelingen aan op mijn behoefte van dat moment. Haar stijl is rustig en vriendelijk, ze is deskundig en zoekt zo nodig zaken uit. Haar behandelingen hebben mij veel gebracht, onder andere rust en meer bewustwording van mijn lijf, in een periode dat het wat ingewikkelder was voor mij.

(A, vrouw,1967)

Via mijn verloskundige kwam ik in contact met Heleen omdat mijn baby’tje bij 38 weken zwangerschap in een zijligging lag en niet wilde draaien. 

Na een behandeling van Heleen is ze binnen een uur gedraaid. Zelfs mijn verloskundige stond versteld. Het was een zeer ontspannen ervaring en ik zou het iedereen aanbevelen. De rust die Heleen bij zich draagt is bijzonder en erg prettig.

(B, 1981)

Wij merken als verloskundigen steeds meer interesse bij zwangeren in Abcoude eo in aanvullende therapieën en verwijzen graag naar Heleen. Dankbare zwangeren zien we terug als ze bij haar geweest zijn. De ene zwangere komt vanwege bekkenklachten, de ander komt omdat ze hoopt te gaan bevallen. Zo goed als alle vrouwen zijn heerlijk ontspannen nadien en wat ons betreft is dat dus altijd winst!

Caroline en Leanne, Verloskundigen Vida in Abcoude

Een aantal jaren geleden kwam ik voor het eerst bij Heleen. Ik had verdriet om mijn overleden moeder. Ik kon het verdriet niet goed uiten door de drukte van een jong gezin en een drukke baan. Ik wilde ook dat mijn hoofd en lichaam weer met elkaar in balans waren. Dit is gelukt bij Heleen. Dat kon vanwege de rust en ruimte die zij daarvoor bood. Daarnaast wist Heleen mijn gedachten te labelen en te plaatsen in het proces van de rouwverwerking. Zo begon ik bij Heleen met veel huilen en eindigde ik bij haar in de fase dat de praktijk van Heleen een plek werd waar ik tijdens de massages vreugdevolle gedachten kreeg over mijn moeder. De combinatie van de gesprekken, waarbij altijd met zorg gekozen woorden je uitgesproken gedachten werden geanalyseerd,  en de doelgerichte massages zorgden voor het gevoel dat je weer door kon, dat het oké was hoe je je voelde.

(E, vrouw, 1976)

Op advies van een vriendin, na diagnose burn-out, in contact gekomen met Heleen. Tijdens het eerste gesprek direct aangegeven niet zo van dit soort therapieën te zijn. Dat bleek een grote vergissing. Al tijdens de eerste sessie was ik om. Nooit gedacht dat een voetreflex-behandeling zoveel rust en positiviteit kon brengen. Ik heb besloten na diverse, meer frequente behandelingen, te blijven doorgaan met de sessies bij Heleen, maar dan als een soort APKtje.

(E, man, 1959)

Ik kom bij Heleen omdat ik klachten heb aan mijn bewegingsapparaat; heupen en nek. De behandeling richtte zich vooral op de pijnlijke heup. Daardoor heb ik de operatie een poos uit kunnen stellen. Mijn nekklachten werden ook minder waardoor mijn fysiobehandeling kon stoppen.
Heleen kijkt ook voorbij de klacht en plaatst deze samen met mij in t grotere geheel. Dat geeft inzicht in mogelijke eigen invloed op klachten en is, naast de hectiek van alle dag, heel fijn om samen te onderzoeken.

(L, vrouw, 1959)

Vijf jaar geleden kwam ik voor het eerst bij Heleen met angstklachten. Die zijn helemaal overgegaan. Ik heb daarna nog wel wat andere klachten ervaren, waarvoor ik bij Heleen bleef komen. Terugkijkend heb ik het gevoel dat ik veel balans – fysiek en emotioneel – heb gevonden door de behandelingen van Heleen.  Ik heb me meer leren overgeven aan ontspanning en rust en ik heb meer leren loslaten. Niet alleen door de behandelingen, maar ook door de in- en uitleidende gesprekken die daarbij altijd goed aansluiten. Ik kreeg meer inzicht in hoe ik functioneer op mijn werk en privé. Ik leg de lat nu minder hoog voor mezelf en heb de angst om te falen kunnen loslaten. Als ik bij Heleen op de massagetafel lig voel ik alles altijd stromen.

(A, vrouw, 1969)

Tegen het eind van mijn zwangerschap bleek mijn bloeddruk meerdere keren aan de hoge kant (146/94), ik kreeg de tip om een afspraak met Heleen te maken. Dit bleek een geweldige tip! Ik kreeg deze behandeling bij 39 weken. De behandeling zelf was heel rustig en plezierig, ik voelde mij meteen erg op mijn gemak. Heleen weet de juiste vragen te stellen, en op het goede moment de stilte te waarderen. Haar behandeling voelt heel professioneel en kundig aan. Ik kwam in een heerlijk gevoel van ontspanning, de volgende dag bleek in het ziekenhuis zelfs dat mijn bloeddruk gedaald was naar een mooie waarde (128/72)!

(S, 1984)

Ik ben in eerste instantie met de praktijk van Heleen in contact gekomen omdat ik in diverse onderzoeken gelezen had over de positieve werking van voetreflextherapie bij de neurologische aandoening die ik heb. Toch wist ik niet wat ik moest verwachten. Inmiddels realiseer ik me dat ik nooit een verwachting had kunnen hebben bij wat ik uiteindelijk gevonden heb. Het overstijgt voor mij een behandeling die mijn klachten wegneemt. Na de behandelingen van Heleen voel ik me meer in balans, zowel lichamelijk als geestelijk. Ik heb het gevoel dat alles ‘in beweging’ komt, jarenlange blokkades verdwijnen beetje bij beetje, en dat maakt dat ik me steeds beter ga voelen. Dat maakt het al met al wel een prachtig totaalpakketje, een bezoek aan Heleen.

(N, vrouw, 1974)

Ik kwam bij Heleen op aanbeveling van mijn dochter (arts), omdat ik me de laatste tijd nogal somber en gedeprimeerd voelde, naar aanleiding van de Corona-ellende. Een proefbehandeling bleek heel goed en vertrouwd te voelen, zodat ik nog een paar maal op herhaling ben gegaan. Zeer rustgevend allemaal. Helaas moest e.e.a. tijdelijk stopgezet worden wegens de corona- lockdown. Inmiddels is de praktijk gelukkig weer open.

(F, man, 1944)

Wil jij je beter voelen?

Yin en yang, de chinese visie

Stuur me een berichtje, een mail of bel me voor een afspraak. 

15 + 2 =