Gezond en fit

VoetreflexPlus™therapie ondersteunt het zelfgenezend vermogen van het lichaam
en helpt het weer in balans te komen.

Meer in balans

Heb je fysieke klachten die je graag op een vriendelijke manier zou willen aanpakken? Ons lichaam en alle systemen in ons lichaam zijn gericht op het vinden en behouden van evenwicht. Homeostase wordt dat ook wel genoemd.

Ziekte/pijn is een teken dat dat evenwicht verstoord is en dat je lichaam hulp kan gebruiken bij het herstel daarvan. VoetreflexPlus™therapie ondersteunt het zelfgenezend vermogen van het lichaam en helpt het weer in balans te komen. Daardoor kunnen fysieke klachten verminderen of zelfs verdwijnen.

We nemen de tijd, zodat je meer vertrouwd raakt met de signalen van je lichaam en er gemakkelijker naar kunt luisteren. De behandeling richt zich op oorzaken van je klacht en niet alleen op symptoombestrijding.

Zelfgenezend vermogen
Dat klinkt vaag… maar is het niet. Je hebt het al heel vaak zien gebeuren. Het is bijvoorbeeld wat je lichaam doet als je een wondje krijgt. Je hele systeem gaat dan samenwerken om te zorgen dat het bloeden stopt, een infectie wordt voorkomen, er een korstje ontstaat en dat alle beschadigde cellen worden opgeruimd en vervangen, totdat je huid weer helemaal heel is. Dat is nou het zelfgenezend vermogen van je lichaam in actie.

Welke klachten?

VoetreflexPlus™therapie kan in veel gevallen effectief zijn:

 • hoofdpijn, migraine
 • slecht slapen
 • weinig vitaliteit en weerstand
 • vermoeidheid en herstel na ziekte
 • aanhoudende lichamelijke klachten
 • pijnklachten
 • hormonale (w.o. overgangs-)klachten
 • spijsverteringsklachten
 • klachten van bindweefsel, pezen en spieren
 • gewrichtsklachten, klachten van het bewegingsapparaat
 • neurologische klachten
 • voetklachten, zoals o.a. hielspoor

Jij bent niet je ziekte

Bij chronische klachten kan voetreflextherapie zorgen voor verlichting en een betere relatie met je lijf. De focus ligt op het bevorderen van gezondheid en veerkracht in plaats van op je ziekte. Want je bent niet je ziekte.

Omdat de behandeling zich richt op jou als geheel en niet alleen op de klacht waarmee je kwam, komen positieve bij-effecten vaak voor.

Wat zeggen cliënten?

In een periode met veel lichamelijke klachten en spanningen, kwam ik bij Heleen terecht. Vanaf het eerste bezoek voelde ik me welkom en had ik vertrouwen, door Heleens professionaliteit, kennis, rust, evenwicht en liefdevolle aandacht. De gesprekken zo verhelderend, de behandelingen zo ontspannend, de resultaten zo positief. Het was iedere keer weer een cadeau.

(J, vrouw, 1960)

Na de behandelingen van Heleen voel ik me meer in balans, zowel lichamelijk als geestelijk. Ik heb het gevoel dat alles ‘in beweging’ komt, jarenlange blokkades verdwijnen beetje bij beetje, en dat maakt dat ik me steeds beter ga voelen.

(N, vrouw, 1974)

Toen ik de diagnose borstkanker kreeg en in een bizarre achtbaan belandde heb ik op aanraden van een vriendin Heleen opgezocht. Haar behandelingen waren zorgvuldig en afgestemd op mijn fysieke en mentale gesteldheid. Heleen paste haar behandelingen aan op mijn behoefte van dat moment. Haar behandelingen hebben mij veel gebracht, onder andere rust en meer bewustwording van mijn lijf.

(A, vrouw, 1967)

Lees meer over wat cliënten zeggen over mij en hoe zij mijn behandelingen hebben ervaren. >>

Wil jij je beter voelen?

Yin en yang, de chinese visie

Stuur me een berichtje, een mail of bel me voor een afspraak. 

3 + 1 =